TámogatókHelytörténeti vetélkedő PDF Nyomtatás Email

Helytörténeti vetélkedő

 

 A Fülöpi Általános Iskola a nyíracsádi Ligetalja Közművelődési és Turisztikai Központ partnereként a TÁMOP 3.2.13. sz. „Élmény – Tudás – Műveltség” pályázat keretében helytörténeti vetélkedőt szervezett az iskola felsős tanulóiból álló csoportok számára.

Bővebben...
 
Telkibányán táboroztunk PDF Nyomtatás Email


A Fülöpi Általános Iskola 18 diákja négy napon át Telkibányán táborozott a nyáron. Nem is gondoltuk, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés a tábor iránt. Már a második nap betelt a létszám! A diákok gazdag program részesei lehettek.

Bővebben...
 
Egy jeles nap emléke PDF Nyomtatás Email

Megemlékezés - Az 1956-os forradalom és szabadságharc kirobbanásának 58. évfordulóján
 

Egy dátum, melyet beleírt a magyarság a világ minden történelem könyvébe.

Egy dátum, mely minden igaz magyarnak a szabadságért és függetlenségért vívott harcát jelképezi.

Egy dátum, amelynek jelentőségét nem vitathatja el tőlünk senki.

Bővebben...
 
Megemlékezés PDF Nyomtatás Email

Október 6. - Az aradi vértanúk napja

 

Hétfő délelőtt a Fülöpi Általános Iskola tanulói is megemlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 165. évfordulójáról. A rövid, de színvonalas műsor alatt az iskola diákjai képet kaptak a szabadságharcot lezáró tragikus eseményekről.

A szavalók által előadott versek segítségével átélhették a kor történéseit, az akkoriban uralkodó hangulatot, túlfűtött vagy éppen elkeseredett érzelmeket.

Bővebben...
 
Atlétika verseny PDF Nyomtatás Email

Atlétika verseny

 

1. forduló, Nyíradony

 2014. szeptember 24.  

 

2014. szeptember 24-én rendezték meg a 2014/2015-ös tanév „Ligetalja” vándorkupa atlétika verseny 1. fordulóját Nyíradonyban. 

Bővebben...
 
Anyák napi ünnepség 2014 PDF Nyomtatás Email

Anyák napi ünnepség

 

A Gyermekekért Alapítvány Fülöp sikeresen pályázott a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzathoz. Ennek eredményeképpen Anyák napi ünnepséget rendeztünk a Fülöpi Általános Iskolában. Az alsó tagozatos diákok versekkel,  az első osztályosok pedig dalokkal köszöntötték édesanyjukat az iskola tornatermében. A műsor t Molnár-Brehó Mónika állította össze. A hatodikosoknak köszönhetően az ünnepségünkön megjelent édesanyák és nagymamák megkóstolhatták az általuk saját kezűleg készített kókuszgolyót is. A gyerekek Pósán Györgyné irányítása mellett dolgoztak a sütemény készítésekor.  Az iskola minden diákja elkészíthette az anyukájának ajándékba szánt decoupage technikával megalkotott hűtőmágnest.  Ezzel az új technikával Kocsis Erika tanító néni ismertette meg a diákjainkat.

Fülöp Község Önkormányzata meghívására a tanulóink a községi Anyák napi ünnepségen is köszönthették édesanyjukat, nagymamájukat.

Bővebben...
 
Atlétikai verseny 2014 PDF Nyomtatás Email

Atlétika verseny II. forduló

 

A „Ligetalja Vándorkupa” elnevezésű atlétika verseny 2. fordulójára került sor 2014.04.24.-én, melyen a Fülöpi Általános Iskola atlétika csapata ismét részt vett. Nyíradonyban rendezték meg, ahol iskolánkon kívül még 12 térségi általános iskola vett részt.

Az első forduló után heti rendszerességgel edzett az atlétika csapat, rövidtáv-, hosszútáv futásra, váltófutásra, kislabda dobásra és távolugrásra, hogy minél jobb eredményt érhessenek el.

A 2. fordulón a csapat már sokkal jobban teljesített, köszönhetően a felkészülésnek, és a gyerekek nagy lelkesedésének. Minden energiájukat beleadták a versengésbe, és így sokkal ügyesebbek voltak.

Kiemelkedően versenyzett Humicsku Ádám (távolugrás 4m, 800 m-es futás), Kiss Márk (100 m-es futás), Zöld Natália (100 m-es futás), Hutóczki Péter (kislabda dobás), Hamza Dániel ( 800 m-es futás), és még sorolhatnánk.

Az első fordulón 9. helyezésen állt a csapat, reméljük, hogy a hamarosan megérkező 2. fordulós részeredmények már előrébb vitték a csapatot.

A 3. fordulóra május 21-én kerül sor, mely után valamelyik iskola elnyeri a „Ligetalja Vándorkupát”

 

Sok sikert kívánunk gyerekek!

Bővebben...
 
Húsvéti készülődés PDF Nyomtatás Email

Húsvét projekt

 

Húsvéti projektünk keretében a Fülöpi Általános Iskola minden osztálya „sárga túrót” készített magának, melyet közösen jóízűen el is fogyasztottak. A „sárga túró” készítése már hagyomány az iskolánkban. Az ízeket és a színeket összehasonlítva nem találtunk két egyforma húsvéti eledelt, egyik finomabb volt, mint a másik! Az alsó tagozatosok húsvéti ajándékot készítettek saját kezűleg a kreatív foglalkozások keretében. Az elsősök még tojást is festettek hagymahéjban, megőrizvén az ősi szokásokat.

Bővebben...
 
Húsvéti kupa PDF Nyomtatás Email

Húsvéti kupa Nyírábrány

 

Nyírábrányban 2014.04.16-án rendezték meg a Húsvéti kupa nevű fociversenyt, ahol a Fülöpi Általános Iskola focicsapata is részt vett. 3 iskola indult összesen, így csapatunk a vámospércsi és a nyírábrányi csapattal mérkőzhetett.

A csapat tagjai voltak Balogh Richárd, Küzmös Richárd, Hamza Dániel, Humicsku Ádám, Bémer János, Picil Ádám, Hosszú Mátyás.

Nagy lelkesedéssel játszottak, mindent megtettek, hogy nyerjenek, végül a két másik csapat bizonyult ügyesebbnek, így a 3. helyen végeztünk, bronzérmet kaptunk. Több edzéssel, ügyesebb passzokkal legközelebb jobb eredményt érünk majd el. 

 

 
Megemlékezés a Költészet napján PDF Nyomtatás Email

Költészet napi megemlékezés

 

Az IPR pályázatnak köszönhetően a Pircsike Közművelődési Egyesület segítségével József Attiláról hallgathattunk meg előadást Somogyi László Gábor és Polgárné Nagy Elvira tolmácsolásában. Az életrajzi adatokkal, projektoros kivetítéssel gazdagított műsorban sok-sok szép verset hallhattunk.  A „Költészet napi” megemlékezést még ugyanezen a napon szavalóversennyel folytattuk. Külön értékeltük az alsó- és külön a felső tagozatosok szavalatait. A zsüri elnöke Somogyi László Gábor volt. A következő eredmények születtek:

Alsó tagozat:  1. helyezés: Párványik Rajmund  - 1. o.

                        2. helyezés: Zöld Natália -  4. o

                        3. helyezés: Gali Bence – 3. o. és Szilágyi Ádám 2. o.

Felső tagozat:  1. helyezés: Sütő István – 8. o.

                         2. helyezés: Hutóczki Péter – 7. o.

3. helyezés: Zöld Flóra – 6. o. és  Antal Mária  - 7. o.

A szavalóverseny minden résztvevője könyvet kapott ajándékba.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 15