Fülöpi Hírek

TámogatókÉnekóra PDF Nyomtatás Email

Rendhagyó ének óra

 

 2014. február 04-én, hétfőn a Fülöpi Általános Iskolába látogatott el, a „ Hangfogó ” együttes.  Vidám dalok kerültek bemutatásra a zenekar tolmácsolásában. A műsorban gyermekeknek szóló dalokkal, valamint a diákokat - produkciójukba bevonva - játékkal, énekléssel derítették még jobb hangulatra a zenekari tagok.

A nap kuriózuma a pedagógusokat is „megtáncoltató” dallamsorok voltak.   

A fülöpi gyerekeket, igencsak lekötötte a szórakoztató műsor és a fülbemászó dallamok sokasága.

A közel másfél órás zenei előadást követően a tanulók nagy rajongással vették körül a fellépő zenekar tagjait, bízva abban, hogy a következő tanévben is lesz alkalmuk a találkozásra.

                                                                                                       Molnár-Brehó Mónika

 

Bővebben...
 
Kirándulás PDF Nyomtatás Email

Nyírbátor

Királyok, fejedelmek útja

Egynapos kirándulás

 

2014. január 24.-én a Fülöpi Általános Iskola 38 tanulója egy napos kiránduláson vehetett részt Nyírbátorban. A kirándulás a TÁMOP 3.2.13. – 12/1. sz. pályázat eredményeképpen jöhetett létre a nyíradonyi Móricz Zsigmond Művelődési és Információs Házzal való együttműködés eredményeképpen.  A tanulók két kísérő tanárral együtt reggel 8 órakor indultak el Nyíradonyba, ahol egy eligazításon vettek részt, azzal kapcsolatban, hogy Nyírbátor legszebb nevezetességeiből melyeket tekinthetik meg.

Hogy még izgalmasabban kezdődjön a nap a gyerekek a nyíradonyi kultúrházban egy vetélkedőn vettek részt „Királyok fejedelmek útja” cím alatt. Az Árpád-házi királyokról szólt a verseny, több tanuló ügyesen szerepelt, és a csapatok az egész nap folyamán szerezhettek pontokat. Itt a gyerekek megtízóraizhattak, kiosztásra kerültek a hideg ebéd és uzsonna csomagok is.

Ezután tovább indultak Nyírbátorba egy idegenvezetővel, ahol először a Minorita templomba látogathattak el, itt a híres Krucsai, és a többi fából faragott oltárt nézhették meg.

Ezután átsétáltak a késő gótikus stílusú református templomba, ahol a helyi tiszteletes bemutatta a templomot és nevezetességeit. 

Tovább indultak a gyerekek a várostörténeti sétányhoz, ahol számos a Báthori családdal kapcsolatos szobrot láthattak a híres sárkány jelképekkel.

Ezt követően a várkastélyhoz mentek, itt a Báthori Panoptikumot nézhették meg. Végül a várkastély konferencia termében egy kvízjátékkal fejeződött be az egész napos program, ahol a csapatok megmutathatták, hogy mennyire voltak figyelmesek a látogatások során.

A nyertes csapat a későbbiekben, jutalomban is részesül.

A rendezvény szervezői kedvesek, figyelmesek voltak, és nagyon élvezetes kirándulással ajándékozták meg iskolánk tanulóit.

Bővebben...
 
Mozi PDF Nyomtatás Email

Moziban és színházban voltunk…

 

 2014. január hónapban a Fülöpi Általános Iskola diákjainak több kikapcsolódási lehetőségük is volt, a dolgos, tanulással teljes, szürke hétköznapok közepette az IPR pályázatnak köszönhetően.

 Az iskola HHH-s tanulóinak, mintegy 91 főnek nyílt lehetősége ellátogatni a debreceni Apolló moziba, megtekinteni egy 3D – s rajzfilmet, mely a „Pulykaland „ - címet viselte.

A diákok busz különjáratok segítségével jutottak el Debrecenbe, ami már önmagában is jókedvre derítette őket, hiszen a csoportos utazás mindig örömmel tölti el a tanulóinkat.

A film megtekintését követően ismét sok élménnyel gazdagodott mindenki, aki részese lehetett ennek a szép délutánnak.

 Ezt követően ismét „kulturálódni ” volt lehetősége a fülöpi diákok egy részének, ismételten az IPR pályázatnak köszönhetően tekinthették meg főképp a 7 – 8. osztályos tanulók a debreceni Csokonai színház „Légy jó mindhalálig ” – című előadását, 2014. január 31 – én. A diákokat a színház világa teljesen magával ragadta és egy örökre szóló, feledhetetlen élményben lehetett részük. A sok-sok díszlet, a szép jelmezek és a zenei betétek tették még színesebbé az estét.

Így tekinthettek meg a gyermekek egy olyan darabot, amely az általános iskolai magyar irodalom tanulmányaikban kiemelkedő jelentőséget kap, kötelező olvasmány formájában, viszont a látottak egy olyan vizuális élményt adtak a diákjainknak, amit a regény olvasása közben fel tudnak használni emlékképeikből.

                                                                                 

Molnár-Brehó Mónika     

Bővebben...
 
FIGYELEM!!! PDF Nyomtatás Email

FELHÍVÁS!

 

 

Tájékoztatjuk a szülőket, akiknek gyermekük a 2014/15. tanévben 1-2.,

 

illetve 5-6. osztályos lesz,

 

 

hogy a 2014/15. tanévben a hit- és erkölcstan oktatásának megszervezéséről

 

szóló tájékoztató nap

 

 

a következő helyszínen és időpontban kerül megrendezésre:

 

 

Fülöpi Általános Iskola  (4266 Fülöp, Kossuth u. 30.)

 

 

2014. március 3. (hétfő) 17:00

 

 

Megjelenésére feltétlenül számítunk.

 
FOCI!!! PDF Nyomtatás Email

Focibajnokság

 

2014 januárjában megrendezésre került a Fülöpi Általános Iskolában a Focibajnokság felső tagozatos diákok között.

5 csapat indult nagy lelkesedéssel, 10 mérkőzést játszottak, és végeredményül összesen 52 gólt lőttek a játékosok. A játékvezető Hutóczki Péter 7. osztályos volt, a játékosok elégedettek voltak a vezetésével, így a legjobb játékvezető díját ő kapta.

Bővebben...
 
Kézműves szakkör PDF Nyomtatás Email

Bemutatkozik a kézműves szakkör

 

A 2013/14-es tanévben Popovics Ferencné irányításával kézműves szakkör működik hetente a Fülöpi Általános Iskolában. A 2. osztálytól kezdve 6. osztályos korukig 15 diák szorgoskodik minden szerdán. Sajnos, nem mindegyik foglalkozásról készítettünk fotót. Így kimaradt a képek közül pl.:  a papírfonás bemutatása, a térbeli képeslap, a karácsonyi üdvözlőlap, a kis táska… A gyerekek nagyon lelkesek és egyre ügyesebbek. Szerették volna meglátni a róluk  - foglalkozás közben -  készített fotókat. Erre most lehetőségük van.

Bővebben...
 
Karácsonyi ünnepség az iskolában - 2013 PDF Nyomtatás Email

Karácsony a Fülöpi Általános Iskolában

 

Intézményünkben ugyanolyan lelkesedéssel készültünk a karácsonyra, mint a korábbi években. Gyönyörűen feldíszítettük a folyosókat és az osztályokat, a hónap végén pedig a tornatermet is, hiszen itt rendeztük meg a karácsonyi ünnepségünket. A munkálatokból mindenki kivette a részét a legapróbbaktól a legnagyobbakig.

Bővebben...
 
Karácsonyi kézműveskedés PDF Nyomtatás Email

Karácsonyi játszóház

 

2013. december 21-én 8 órától ismét karácsonyi játszóház lesz a fülöpi Általános Iskolában. Minden gyermek az általa elkészített ajándékokat haza is viheti. Aki ügyes, akár 4-féle ajándékkal mehet haza.

Azok a gyermekek, akik az adventi vásárra hoztak be ajándékot, vásárolhatnak a vásárban „csengőért”, mely ezen az egy napon pénzként funkcionál.

Bővebben...
 
Ajándékozás PDF Nyomtatás Email

Ajándékot kaptunk

 

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei szervezete 2013. december végén a Fülöpi Általános Iskolában járt. A szervezet képviselői ajándékot hoztak a fülöpi alsó tagozatos diákoknak. Ki-ki választhatott az új játékok közül, hogy babát, repülőt vagy távirányítós autót szeretne-e kapni.

 

Évek óta jó kapcsolatot ápolunk a Magyar Vöröskereszttel. Az idén a diákok majd 80%-a a beadta az éves tagsági díjat, a 300 Ft-ot. Nagy örömünkre szolgált, hogy a szülők közül is egyre többen támogatják a nagy múltú intézményt az éves tagsági díj, a 600 Ft befizetésével. Az összegyűlt összeg 40%-ával a Magyar Vöröskeresztet támogatjuk, a 60%  pedig az intézményünkben, helyben felhasználható. Idén a gyermeknapon fogjuk a gyermekek részére kiosztani ebből a pénzből vásárolt ajándékokat.

 

A korábbi években kaptak már diákjaink a Magyar Vöröskereszttől plüss játékokat, gyümölcsöt, üdítőt, croassant, csokit….Egy-egy rászoruló fülöpi családnak pedig élelmiszerrel és ruházattal is segítettek.

 

Bővebben...
 
Bábszínház a Művelődési Házban PDF Nyomtatás Email

Bábszínházi előadás Fülöpön

 

2013 decemberében Fülöp községben, az „Ákom-Bákom” Bábcsoport zenés bábjátékát mutatta be iskolánk 1-4. osztályos tanulóinak.

A valójában nem igazi bábjáték – hiszen a bábok kiegészítői az egész alakos jeleneteknek – a „hagyományos” meseforgatókönyvet követi, miszerint a jó elnyeri méltó jutalmát, a rossz, pedig a büntetését. Csalafintaság, áldozatkészség, békevágy, barátság, humor egyaránt keveredik a tanulságos előadásban, amelyet kiváló zenei betétek tettek még színesebbé.

A gyerekek, tanárok élvezettel, odafigyelve hallgatták, valamint a történetet egyes részei meg is mosolyogtatták őket.

Bízunk benne, hogy lesz lehetősége még a fülöpi gyerekeknek hasonló élményben részesülni a tanév folyamán, akár ismét egy újabb bábjáték bemutatása kapcsán.

                                                                                                            

Molnár-Brehó Mónika

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 13