TámogatókAnyák napi ünnepség 2014 PDF Nyomtatás Email

Anyák napi ünnepség

 

A Gyermekekért Alapítvány Fülöp sikeresen pályázott a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzathoz. Ennek eredményeképpen Anyák napi ünnepséget rendeztünk a Fülöpi Általános Iskolában. Az alsó tagozatos diákok versekkel,  az első osztályosok pedig dalokkal köszöntötték édesanyjukat az iskola tornatermében. A műsor t Molnár-Brehó Mónika állította össze. A hatodikosoknak köszönhetően az ünnepségünkön megjelent édesanyák és nagymamák megkóstolhatták az általuk saját kezűleg készített kókuszgolyót is. A gyerekek Pósán Györgyné irányítása mellett dolgoztak a sütemény készítésekor.  Az iskola minden diákja elkészíthette az anyukájának ajándékba szánt decoupage technikával megalkotott hűtőmágnest.  Ezzel az új technikával Kocsis Erika tanító néni ismertette meg a diákjainkat.

Fülöp Község Önkormányzata meghívására a tanulóink a községi Anyák napi ünnepségen is köszönthették édesanyjukat, nagymamájukat.

Bővebben...
 
Atlétikai verseny 2014 PDF Nyomtatás Email

Atlétika verseny II. forduló

 

A „Ligetalja Vándorkupa” elnevezésű atlétika verseny 2. fordulójára került sor 2014.04.24.-én, melyen a Fülöpi Általános Iskola atlétika csapata ismét részt vett. Nyíradonyban rendezték meg, ahol iskolánkon kívül még 12 térségi általános iskola vett részt.

Az első forduló után heti rendszerességgel edzett az atlétika csapat, rövidtáv-, hosszútáv futásra, váltófutásra, kislabda dobásra és távolugrásra, hogy minél jobb eredményt érhessenek el.

A 2. fordulón a csapat már sokkal jobban teljesített, köszönhetően a felkészülésnek, és a gyerekek nagy lelkesedésének. Minden energiájukat beleadták a versengésbe, és így sokkal ügyesebbek voltak.

Kiemelkedően versenyzett Humicsku Ádám (távolugrás 4m, 800 m-es futás), Kiss Márk (100 m-es futás), Zöld Natália (100 m-es futás), Hutóczki Péter (kislabda dobás), Hamza Dániel ( 800 m-es futás), és még sorolhatnánk.

Az első fordulón 9. helyezésen állt a csapat, reméljük, hogy a hamarosan megérkező 2. fordulós részeredmények már előrébb vitték a csapatot.

A 3. fordulóra május 21-én kerül sor, mely után valamelyik iskola elnyeri a „Ligetalja Vándorkupát”

 

Sok sikert kívánunk gyerekek!

Bővebben...
 
Húsvéti készülődés PDF Nyomtatás Email

Húsvét projekt

 

Húsvéti projektünk keretében a Fülöpi Általános Iskola minden osztálya „sárga túrót” készített magának, melyet közösen jóízűen el is fogyasztottak. A „sárga túró” készítése már hagyomány az iskolánkban. Az ízeket és a színeket összehasonlítva nem találtunk két egyforma húsvéti eledelt, egyik finomabb volt, mint a másik! Az alsó tagozatosok húsvéti ajándékot készítettek saját kezűleg a kreatív foglalkozások keretében. Az elsősök még tojást is festettek hagymahéjban, megőrizvén az ősi szokásokat.

Bővebben...
 
Húsvéti kupa PDF Nyomtatás Email

Húsvéti kupa Nyírábrány

 

Nyírábrányban 2014.04.16-án rendezték meg a Húsvéti kupa nevű fociversenyt, ahol a Fülöpi Általános Iskola focicsapata is részt vett. 3 iskola indult összesen, így csapatunk a vámospércsi és a nyírábrányi csapattal mérkőzhetett.

A csapat tagjai voltak Balogh Richárd, Küzmös Richárd, Hamza Dániel, Humicsku Ádám, Bémer János, Picil Ádám, Hosszú Mátyás.

Nagy lelkesedéssel játszottak, mindent megtettek, hogy nyerjenek, végül a két másik csapat bizonyult ügyesebbnek, így a 3. helyen végeztünk, bronzérmet kaptunk. Több edzéssel, ügyesebb passzokkal legközelebb jobb eredményt érünk majd el. 

 

 
Megemlékezés a Költészet napján PDF Nyomtatás Email

Költészet napi megemlékezés

 

Az IPR pályázatnak köszönhetően a Pircsike Közművelődési Egyesület segítségével József Attiláról hallgathattunk meg előadást Somogyi László Gábor és Polgárné Nagy Elvira tolmácsolásában. Az életrajzi adatokkal, projektoros kivetítéssel gazdagított műsorban sok-sok szép verset hallhattunk.  A „Költészet napi” megemlékezést még ugyanezen a napon szavalóversennyel folytattuk. Külön értékeltük az alsó- és külön a felső tagozatosok szavalatait. A zsüri elnöke Somogyi László Gábor volt. A következő eredmények születtek:

Alsó tagozat:  1. helyezés: Párványik Rajmund  - 1. o.

                        2. helyezés: Zöld Natália -  4. o

                        3. helyezés: Gali Bence – 3. o. és Szilágyi Ádám 2. o.

Felső tagozat:  1. helyezés: Sütő István – 8. o.

                         2. helyezés: Hutóczki Péter – 7. o.

3. helyezés: Zöld Flóra – 6. o. és  Antal Mária  - 7. o.

A szavalóverseny minden résztvevője könyvet kapott ajándékba.

Bővebben...
 
Tollasozás PDF Nyomtatás Email

Páros tollaslabda verseny

 

A Fülöpi Általános Iskolában második alkalommal rendeztük meg a tollaslabda versenyt.

Az első egyéni verseny karácsony előtt volt, most viszont már páros versenyben indulhattak a gyerekek, ez is mutatta, hogy hónapok alatt tovább fejlődtek ebben a sportágban is.

2014. április hónapban több fordulós volt a verseny, melyen a felső tagozatos munkaközösség vezető Hegymegi Péter, Molnár-Brehó Mónika és Mercs Róbertné az alsó tagozatot képviselve is részt vettek, a gyerekek ennek nagyon örültek.

Többen is nagyon ügyesen játszottak, jól alkalmazták az órán tanultakat, és szép ütéseket, mozdulatokat láthattunk a versenyen.

A 6. osztály tanulói bizonyultak a legügyesebbnek, mert az első 3 helyezés mindegyikét ők vitték el. A gyerek okleveleket és ajándékjutalmakat kaptak. 

Bővebben...
 
Futballverseny PDF Nyomtatás Email

Fociverseny Vámospércs

 

A diákolimpia keretében Vámospércsen 2014.03. 31-én rendeztek fociversenyt, melyen 3 iskola vett részt az 1999-2000-es korosztályban.

A Fülöpi Általános Iskola legügyesebb focistái is ott voltak, sikerült Bagamér csapatát legyőzni 2.0-ra, a vámospércsi csapatnak pedig csupán 1 gólt sikerült lőnie ellenünk.

A kapusunk Hutóczki Péter volt,  12 gólt bravúrosan védett. A csapat tagjai voltak Hamza Dániel, Humicsku Ádám, Ötvös Márkó, Perczák Csaba, Tiba János.

Így a csapat a 2. helyen végzett, nagyon örültünk ennek az apró győzelemnek is.

Bővebben...
 
Csillagászkodás PDF Nyomtatás Email

Planetáriumban voltunk

 

A Fülöpi Általános Iskola minden diákja az IPR pályázat segítségével planetáriumi előadáson vehetett részt. A szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület 2014. március 26-án iskolánk tornatermében egy nagy boltíves sátrat állított fel, melybe egyszerre 40 gyermek is bemehetett abból a célból, hogy a csillagászati előadást és kivetítést megnézhesse. A diákok a párnákon ülve hallgathatták végig az előadást, és a sötétben megcsodálhatták a boltíves mennyezeten a bolygókat, az égbolt jellegzetes csillagképeit, sőt néhány bolygó felszínére még „le is szállhattak” az űrhajó segítségével. Ismereteket szerezhettek még a galaxisokról, a csillagködökről is. Az előadás szöveges bemutató része mindig az adott korosztályhoz igazodott. A gyermekek és a pedagógusok számára is nagy élmény volt ez a planetáriumi előadás.

Bővebben...
 
Kosárlabda bajnokság PDF Nyomtatás Email

Kosárlabda bajnokság

 

A Fülöpi Általános Iskolában 2014. februárjában megrendezésre került a több fordulós kosárlabda bajnokság. Az iskolai tanórákon elsajátított kosárlabda tananyagot a gyerekek ezen a versenyen jól alkalmazták, és nagy lelkesedéssel küzdöttek egymás ellen.

Ügyes kosárra dobásokat, passzokat láthattunk a meccsek során, és a kosárlabda szabályokat is jól tudták alkalmazni a gyerekek.

Oklevelet és ajándékjutalmakat kaptak a csapatok. 

Bővebben...
 
Egészségnap 2014 PDF Nyomtatás Email

Pástétomok készítése Fülöpön

 

2014. március 18-án, kedden került sor a Fülöpi Általános Iskolában a már minden évben rendhagyó módon megrendezésre kerülő egészségnapi programunkra. A rendezvény fő eseménye a pástétomok készítése volt, valamint a diákságot szórakoztató kézműves és egyéb foglalkozásokra is sor került, a délután folyamán.

A tornatermünk nagy létszámú befogadó képességének köszönhetően, minden évfolyamnak külön asztala volt és még az egyéb programok is ezen térben valósulhattak meg többnyire.

Minden osztályból többféle és különleges pástétom került feltálalásra az osztályok munkáját segítő szülők közreműködésével, valamint iskolánk jóvoltából gyümölcs csomagot kaphatott minden évfolyam a pástétomok hozzávalóinak beszerzésén túlmenően.

29 pástétom közül választhattak a jelenlevők; hogy kinek, melyik volt a legízletesebb, igen nehézkes lett volna eldönteni, hiszen az ízek kavalkádjában mindegyik igazán különlegesnek tűnt. Mindamellett az asztali dekorációk színvilága, méltán jelezte a tavasz közeledtét.

A diákok a pástétomkészítés ideje alatt kifestőzhettek, virágot hajtogathattak, ezen kívül sor került vércukorszint – és vérnyomásmérésre is. Ugyanezen időben az udvaron teke- és csocsó- bajnokság és futballozás zajlott.

A délután folyamán lehetőség nyílt kötetlenebb beszélgetésre a pedagógusoknak a szülőkkel, ahol akár recept-ötleteket és egyéb iskolai életet érinti témákat is megbeszélhettek. Így igazán közvetlen hangulat alakulhatott ki a pástétomkészítő délutánon.

Bízunk benne, hogy jövőre is hasonló pozitív élménnyel fognak gazdagodni az iskolai élet résztvevői.    

 

                                                                                              Molnár-Brehó Mónika

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 15